ELS TRES SOCIS FUNDADORS I EL CONCERT EN QUÈ ES VAN TROBAR

 
MARCEL GORGORI

Marcel Gorgori i Argemí és Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva carrera professional va començar a la ràdio - Cadena 13, Catalunya Ràdio, i Flash FM - i posteriorment continuà a la televisió - principalment a TV3: Televisió de Catalunya, però també a TVE.

 

Avui manté les seves propostes en els dos mitjans i l'èxit d'aquestes li ha permès afegir a la seva activitat altres vies de comunicació amb el públic com ara conferències, cursos, i espectacles de creació pròpia que condueix personalment des de l'escenari.

 

També ha escrit 2 llibres de divulgació operística, fets amb el crític i historiador de l'òpera Roger Alier, un tercer fet en solitari, i un quart, de divulgació del món del vi, elaborat conjuntament amb el sommelier Josep Roca, del restaurant El celler de Can Roca.

 

ESPECTALES I CONCERTS

Actualment està al capdavant, juntament amb el director d'orquestra Daniel Antolí i el violinista Joaquim Garcia, de l'empresa SIMFONOVA S. L, que es dedica a produir espectacles d'òpera i de música simfòmica d'alta qualitat, però adreçats a tota mena de públic, tant el que és aficionat, com,

el que, sense considerar-se'n, sent certa curiositat per entrar-hi. El seu primer espectacle, s'anomena "Només per a uns quants?"

A banda d'aquesta iniciativa de recent creació, Marcel Gorgori ha creat, dirigit i conduït ds de l'escenari altres espectacles operístics originals, fets per encàrrec, alguns dels quals s'han representat amb èxit en importants teatres i auditoris com ara el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Teatre Principal de Maó, l'Auditori de Palma de Mallorca, i d'altres.

 

DANIEL ANTOLÍ

Nascut a Barcelona, va cursar els estudis de Composició, Cant, Piano, Direcció Coral i Direcció Orquestral al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obtenint sempre les màximes qualificacions. Va fer durant dos anys un Màster de Direcció Orquestral a la Universitat de Música de Viena (Àustria). És diplomat en Magisteri, especialitat de Música, per la Universitat de Barcelona.

 

Els seus mestres de direcció coral han estat Manuel Cabero, Mireia Barrera, Josep Vila, Carl Høgset, Anders Eby, Dan Olof Stenlund, Pierre Cao i Frieder Bernius, entre d'altres i en la direcció orquestral Manuel Valdivieso, Jordi Mora, Jörg Birhance, Salvador Mas i Antoni Ros Marbà.

Ha estat guanyador del 1r Premi en el II Concurs de Composició Coral de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Diverses formacions han estrenat obres seves, entre les quals destaquen el Cor del Reial Conservatori d'Estocolm, el Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Liceu, el Cor Aura de l'Escola del Palau, La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Mediterrània, la Cobla Simfònica de Catalunya, la Banda Simfònica del Conservatori Superior de Música de Barcelona, l' Orquestra de Cambra I Dilettanti o l’Orquestra Barcelona Filharmonia, entre d’altres. L’any 2006 s'estrenà a Barcelona la seva primera òpera, SORT!.

 

Ha estat professor de Direcció, Música de Cambra i Cant Coral al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, a la Universitat de Barcelona (Departament de Didàctica de l’Expressió Musical i Corporal), a l'Escola Oriol Martorell (Centre d’ensenyaments artístics integrats de referència a Espanya), al Curs DMúsica de Direcció Coral, al Curs 2009 de Direcció Coral de la Federació de Cors de Clavé, al Curs 2010 de Direcció Coral Camerata Impromptu, al Curs 2011 de Direcció Coral Camerata Impromptu i Orfeó de Sants, i al Cursos 2012-2017 de Direcció Coral Camerata Impromptu. Ha estat director titular de la Cobla La Principal del Llobregat (distingida amb la Creu de Sant Jordi), Lingua Mortis Orchestra (Alemanya), de l'Orquestra de l'Escola del Palau, de la Banda Simfònica del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Capella de Música Burés, de l'Orquestra de Cambra i Dilettanti, o de l'Orfeó de Sants entre d'altres. El 2005 va ser director assistent de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).

 

Ha actuat arreu de l'Estat espanyol, i a Portugal, Andorra, França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Txèquia, Suïssa, Hongria i Argentina i a festivals internacionals de música com el Festival de Peralada (Catalunya), Festival de Cadaqués (Catalunya) o el Festival de Música Antiga d'Avelino (Nàpols), al Festival de Wacken Open Air 2013 (Alemanya) davant de 100.000 persones, al Masters of Rock (Txèquia) davant de 60.000 persones, o cicles com “Concerts de tarda al Palau de la Música Catalana” o “El petit Palau”, entre d’altres.

 

Ha dirigit en concert formacions com l’Orquestra de Cambra de Vic, la Cobla Sant Jordi, la Principal de la Bisbal, la Cobla Mediterrània, el Cor Lieder Càmera, el Cor de la Universitat de Portland (Oregon, USA), el Cor de Cambra del Reial Conservatori d'Estocolm (Suècia), el Cor Jove Nacional de Noruega (Noruega), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Ensemble de Música Antiga de Cahors (França), LMO Orchestra (Alemanya), Almanac Orchestra (Alemanya), l'Orquestra Simfònica de Vidin (Bulgària), l’Orquesta y Coro Filarmonía de Madrid (Espanya), entre d’altres.

 

Ha enregistrat per TV3, pel Canal 33, per Catalunya Música, per TVE, per RNE, per la Televisió txeca, per la Televisió alemanya, per Aglae Música, per Columna Música, per Nuclear Blast, entre d’altres.

 

Actualment és professor al IEA Oriol Martorell d’Ensenyaments Artístics Integrats (centre de la Generalitat de Catalunya de referència a Espanya), i director titular de la Camerata Impromptu, de l’Orfeó Vigatà i de l'Orquestra Barcelona Filharmonia.

 

L’any 2013 va fundar SIMFONOVA ÒPERA I SIMFÒNICA S. L., juntament amb el periodista Marcel Gorgori i el violinista Joaquim Garcia. SIMFONOVA produeix espectacles musicals de gran format que apropa l’òpera i la música simfònica a tots els públics amb un format innovador al nostre país que combina l’alta qualitat musical amb l’alta qualitat comunicativa.

 

QUIM GARCIA MARIGÓ

Nascut l’any 1988, es llicencia en l’especialitat de violí -amb qualificació d’excel·lent- al Conservatori del Liceu de Barcelona amb els professors Mauro Rossi (concertino de l’Orquesta Nacional d’España) i Daniel Cubero (Qvixot Quartet). A fi d’ampliar els seus coneixements musicals, l’any 2012 realitza un curs de direcció impartit pel director Daniel Antolí i Plaza .

Com a solista amb orquestra, cal destacar la interpretació de Les Quatre Estacions de Vivaldi, el Doble Concert de Bach, les Czardas de Vittorio Monti i actualment el Vol del Borinot de Rimsky Korsakov a l’espectacle que s’està fent a reu de Catalunya “La Rebotiga de l’Òpera” que produeix Simfonova.

Ha actuat en diferents grups de cambra i orquestres com l'Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra “Filarmonía Ibérica” i “l’Orchestre Solidaire Résonnance” (OSRé) que l’han dut a actuar a països europeus com Suïssa, Itàlia, República Txeca, Alemanya, França i Hongria entre d’altres. L’any 2011 queda finalista del concurs Arjau on també guanya el premi del públic. Darrerament ha estat el violinista principal del musical “Next To Normal" al costat d'Anna Maria Agustí (Nina).

Ha realitzat diversos enregistraments, entre els quals el CD Mattinata al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Barcelona Filharmonia i el CD de l’Òpera Sort amb l’Orquestra de Cambra I Dilettanti.

En l’àmbit de l’ensenyament, l’any 2007 comença a donar classes de violí a diverses escoles de música. Des de l’any 2009 al 2012, és professor a l’Escola de Música Estudi d’Arts Begues i des de l’any 2014 al 2015 ensenya a l’escola de música Virgínia Blanch.

Actualment, és concertino de l’Orquestra Barcelona Filharmonia, col·laborador habitual de l'Orquestra Simfònica del Vallès, és professor a l’escola de música “La Sala”, membre del Trio Artis Barcelona, soci fundador i cap de producció musical de “Simfonova, Òpera i Simfònica S.L.” 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/14

ELS ASSAJOS I EL CONCERT DE LA CONEIXENÇA

La primera trobada professional entre el Marcel, el Daniel ( i la seva orquestra Barcelona Filharmonia ) i el Joaquim, va ser arran de l'encàrrec que els va fer la Fundació Finestrelles de Barcelona, que acull i ajuda persones amb discapacitat psíquica, de muntar un gran concert, protagonitzat pel tenor Àlex Vicens i a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona, en commemoració del 35è aniversari de l'esmentada fundació.

 

En aquelles jornades d'assaig, va començar-se a gestar la idea del que ara és SIMFONOVA. Aquí teniu unes quantes fotos d'aquell primer treball.