top of page

QUI SOM? COM NAIXEM? I PER A FER QUÈ?

El projecte SIMFONOVA és una realitat, a partir de l'entesa per a posar-lo en marxa dels tres socis fundadors. Aquests:

 

Marcel Gorgori ( Periodista de ràdio i de televisió, especialitzat en divulgació ) - Director Artístic Creatiu de SIMFONOVA )

 

Daniel Antolí ( Director d'orquestra ) - Director Artístic Musical de SIMFONOVA

 

Joaquim Garcia ( Violinista ) - Cap de producció musical i Concertino de l'Orquestra de SIMFONOVA 

SIMFONOVA és una iniciativa de recent creació que té per objectiu la creació d'espectacles d'òpera i de música simfònica d'alta qualitat, però integrant procediments comunicatius innovadors, i encara inèdits al nostre país en aquesta mena de concerts, que garanteixen l'interès, tant del públic aficionat, com del neòfit. 

L'ORQUESTRA DE SIMFONOVA

Orquestra de SIMFONOVA : Orquestra Barcelona Filharmonia (Fundada l'any 2003)

TRAJECTÒRIA DE L'ORQUESTRA

 

Fundada l'any 2003. Ha actuat a les sales més destacades del país (Auditori de Barcelona, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana, Auditori de Sant Cugat, Teatre Kursaal de Manresa, etc...), i també a Itàlia, França, Alemanya, Suïssa, Àustria i Txèquia.

 

Ha enregistrat diversos CDs, entre els quals detaquen l'òpera SORT! (estrena absoluta), Mattinata (amb el tenor Àlex Vicens) i Lingua Mortis Orchestra featuring by RAGE. A banda d'això va ser l'orquestra seleccionada per a enregistrar un spot publicitari del Citi Bank, que s'ha emès per tot Europa i els Estats Untis.

 

Actualment està formada per 50 músics de plantilla i disposa d'una bossa de col·laboradors habituals que li permeten adaptar-se a tots els formats possibles, abarcant repertori simfònic, cambrístic, i operístic de totes les èpoques, i fins i tot poder participar en propostes singulars, com ha fet recentment, prenent part en el festival MASTERS OF ROCK 2013 (Vizovice, Txèquia) on va actuar davant de 60.000 persones, o bé en el macrofestival WACKEN 2013 (Hamburg, Alemanya), on va tenir ocasió defer-ho davant de 100.000.

 

OBJECTIUS DESTACATS

 

El principal objectiu de l'Orquestra Barcelona Filharmonia és l'excel·lència artística, però també se sent responsable socialment, i és per això que, en totes les seves actuacions, hi ha la idea d'aconseguir apropar la música a la societat, amb propostes innovadores interessants i sempre d'alta qualitat.

 

A part d'estar compromesa amb els seus objectius artístics i socials, L'orquestra Barcelona Filharmonia, se sent compromesa també amb el seu país. Per això, es fixa també l'objectiu de retenir el talent de casa nostra i format a casa nostra, per tal d'oferir oportunitats laborals que permetin als músics d'aquí treballar a casa seva, mirant de contribuir així a què el nostre, sigui un país on la cultura ocupi l'espai que li pertoca i on tingui l'arrelament social que seria desitjable en qualsevol societat pròspera i avançada.

L'orquestra
bottom of page